KLIZNI SISTEMI

Klizni sistemi su idealni za one koji traže jednostavno rešenje za pomeranje vrata i stakla. Mogu se koristiti unutar kuća i u kancelarijama, ali i u formi staklenih zidova i staklenih vrata. Mogu se pokretati u različitim smerovima, odlikuju se velikom izdržljivošću, čvrstoćom i preciznošću, a raspon njihovih dimenzija omogućava fleksibilnost u primeni.

PrednostiKLIZNOG SISTEMA

  • Velika izdržljivost
  • Veliki raspon dimenzija
  • Praktičnost
  • Ušteda prostora

Klizni sistemi se sastoje od postolja, vodilica, vrata ili stakla i zatvarača. Postolje je fiksni element koji je uglavnom izrađen od čelika i postavljen na pod. Postolje je obično u obliku kvadrata ili pravougaonika i ima zadatak da vodilice drži na mestu. Vodilica i zatvarač su pokretni elementi koja se kreću uzduž. Vodilica je izrađena od čelika ili plastike i nalazi se u postolju.

Alu podizno klizni sistemi

Podizno klizni sistemi

Podizno klizni sistemi predstavljaju veliki napredak u praktičnosti, bezbednosti i udobnosti kada je u pitanju kretanje po kući ili poslovnom prostoru. Oni omogućavaju lakše kretanje između različitih nivoa, kroz zidove ili stepenice. Oni se mogu koristiti za prelazak između spratova u stanovima, kancelarijama, prodavnicama, školama, itd.

Ovaj tip kliznih sistema nudi niz prednosti. Najveća prednost je da omogućavaju lakše kretanje između različitih nivoa u zgradi. Takođe omogućavaju brzo kretanje ljudi iz jednog nivoa na drugi. Druga prednost je da su ovi sistemi izuzetno bezbedni.

Uskočno klizni sistemi

Alu uskočno klizni sistemi su idealni za one koji žele da postignu ravne i glatke podove bez opterećenja za veću sigurnost. Jedinstveni dizajn ovih sistema omogućava da se vrata širine od 1,8 do 4 metara glatko i bezbedno pomeraju. Ovi sistemi su idealni za sve vrste prostora i mogu da se prilagode svakom zahtevu za pokretanje i zaustavljanje.

Alu uskočni klizni sistemi su izrađeni od aluminijumskih profila i imaju čvrstu i stabilnu konstrukciju. U kombinaciji sa posebnim mehanizmima omogućavaju da se vrata pomeraju bezbedno i glatko. Pored toga, ovi sistemi su veoma laki za održavanje i mogu da se koriste u različitim uslovima.

Uskocno klizni sistemi za savremen dom - Alprox stolarija, Prijepolje
Harmonika vrata. Alu i PVC stolarija, Alprox Prijepolje

Harmonika vrata

Alu harmonika vrata su moderno i praktično rešenje za vaš dom ili poslovni prostor. Ona se sastoje od aluminija i PVC-a, što ih čini izdržljivim i lakim za održavanje. Alu harmonika vrata su izvrsna zaštitna mera od spoljašnjih uticaja i pružaju sigurnost jer se mogu zaključati.

Alu harmonika vrata dolaze u različitim bojama, što znači da možete prilagoditi vrata vašim potrebama. Ne zahtevaju mnogo prostora, pa su idealna za manje prostore.

Prošle godine, u potrazi za novim prozorima za našu kuću, odlučili smo da ugradimo PVC prozore. Prozori su izgledali sjajno i posle godinu dana!

T.M.

Kada smo stavili novu pvc stolariju, bili smo iznenađeni kako su prozori izgledali i kako su se uklopili u naš dom.

V.A.

PVC prozori su izvrsna opcija za kućne prozore. Oni su lako montirani, čine dobar zvučni izolator i vrlo su otporni na vremenske prilike.

K.P.